Milieu

mikopac_solarpanels_banner

ipad-packagingIn het moderne leven is kunststof niet meer weg te denken. Dit materiaal kent haar gelijke niet wanneer het gaat over gewicht, stootvastheid en hygiëne. De keerzijde van die kwaliteit is echter dat kunststof vrijwel onverwoestbaar is en dus amper biologisch afbreekbaar.

Bij Miko Pac beseffen dat het onze plicht is om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarom blijven we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op vlak van milieuvriendelijke kunststoffen en productiemethoden. Om het even welk teveel aan materiaal in ons productieproces wordt daarom gerecycleerd tot nieuwe grondstof, waardoor wij vrijwel geen afval produceren.

De warmte geproduceerd door de luchtdrukmachines wordt gebruikt om de productieruimtes, opslagruimte en kantoren te verwarmen tijdens de winter. Dit is een besparing van meer dan 20.000 liter brandstof per jaar.

mikopac_luchtfoto_zonnepanelenNet als bij ons zusterbedrijf Miko Koffie staat duurzaamheid hoog op onze agenda. Niet alleen de ontwikkeling van lichtere verpakkingen en de voortdurende zoektocht naar duurzame grondstoffen is daarbij een hoofddoel, ook het beperken van energieverbruik en de inzet van hernieuwbare energiebronnen zijn een must. Op dit vlak zullen de gemonteerde zonnecollectoren op de nieuwe bedrijfshal zeker hun steentje bijdragen. De totale oppervlakte is goed voor een jaaropbrengst van 425 MWH of wel het jaarverbruik van een 100-tal gezinnen.